En av de absolut viktigaste sakerna för att orka jobba i dagens höga kravfyllda tempo och fortfarande ha en god hälsa, är att balansera energi ut och energi in. Har du tänkt igenom hösten och har en strategi för hur du ska kunna jobba och leva utan att känna dig dränerad på energi? Om inte, här kommer 3 väldigt konkreta och praktiska saker att tänka på. Det är ju ändå så att just handgripliga saker gör skillnad.

1. Använda

Det finns många värdelösa sätt att använda sin energi på. Att försöka göra flera saker samtidigt är ett bra exempel på att inte använda sin energi smart och samtidigt inte alls få mer gjort. Splittrat fokus är aldrig bra.
Att stressa är en av de värsta energitjuvarna. Vad går din energi åt till under en dag?

2. Hantera

Den här punkten kan uppfattas som samma sak som “Använda”, men jag tycker det är viktigt att särskilja dessa. Att hantera din energi handlar om att på ett ändamålsenligt och skickligt sätt använda tillgången och resursen energi. Att inte spilla energi, utan att hushålla. Alltså mer hur än vad. Några exempel:

Hur hanterar du en konflikt?
Hur hanterar du brådska?
Hur går dina tankar under dagen?
Hur hanterar du människor som kräver/tar mycket energi?

3. Fylla på

På grund av den kaosartade, informationstäta tillvaron vi lever i är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som ger dig energi. Att fylla på energi är något du ska göra kontinuerligt under dagen. Inte bara på helgen eller när du har semester.

Att fylla på med energi handlar generellt om att verkligen förstå vad som ger dig energi. Att bolla det är med någon kunnig som kan ställa de rätta frågorna och skapa struktur i tanken kan vara hjälpsamt. Vi har alla platser som ger oss energi. Skogen ger alla energi, men också ett stimmigt café kan för någon vara energigivande. Du kanske till och med har ett ställe på kontoret som du finner rogivande och får dig att släppa jobbtankarna ett tag. Olika sociala interaktioner och sammanslutningar ger oss också energi.

Ett material för dig – mer koll på din fysiska och mentala energi redan idag

Med hjälp av det 8 sidiga materialet kan du lära känna dig själv och dina behov idag. Materialet som jag skapat innehåller en mängd tips och övningar för att du ska förstå hur du vill ha det och vad du kan göra för att få me energi.

Klicka på bilden för att ladda hem:

hur man får mer energi

Vill du ha hjälp att få mer energi och använda den smartare under dagen?

Med erfarenhet av hur kroppen fungerar (massage och personlig träning) samt fördjupad kunskap och erfarenhet från mindfulness och buddistisk filosofi kan jag genom motiverande samtal och praktik lirka fram din bästa energi.

“Fredrik har en unik förmåga att lyfta människor; få dem att se sina styrkor, känna hopp och att de är kapabla att förändra sin situation. Han har ett stort hjärta, entusiasm och vill genuint förstå.”

 

Hör av dig och kom igång genom detta kontaktformulär – så hör jag av mig.


För organisationen > Behöver ni i teamet/organisationen verktyg som fungerar och inspiration hur vi kan prestera på topp utan att känna er dränerade på energi? Läs om Utbildande och inspirerande föreläsningar online för mer energi i arbetet eller skicka en förfrågan här och berätta vad du tänker.