Riktigt bra kundrelationer börjar med dig själv; vad du säger, mailar och förmedlar för energi. I videon nedanför så berättar jag om vad jag har kommit fram till är viktigast och vad du missar om du inte prioriterar detta.

Det är drygt tre veckor sedan jag kom hem från det buddistiska klostret Deer Park. Jag fick många värdefulla insikter när jag var där, men märker att det kommer andra när jag nu kommit hem. Det är mycket aktiviteter som drar i mig, och säkert i dig också, i vardagen. Det jag fått ökat medvetande om är när jobbet drar i mig på ett sätt som gör att aktiviteter som ger mig energi skyndas på eller bortprioriteras. Min insikt är:

“The importance of nourish yourself”

Nu blev det här på engelska, eftersom jag älskar ordet “nourish”. På svenska skulle detta innebära att det viktigaste är att göra saker som ger dig positiv energi, sätter dig i rätt mindset och skapar glädje i tillvaron. Detta ska du prioritera framför jobbet; och då menar jag på ett sätt som gör att det verkligen blir av varje dag. För mig kan det handla om att ta den där långa hundpromenaden på morgonen utan att känna mig stressad att komma till kontoret och börja jobba. Att ge mig själv tiden att komma i rätt känsla inför jobbdagen. Att meditera på morgonen är ett annat sätt som jag rekommenderar. Vad skulle passa dig?

I videon nedanför berättar jag mer om det här och delar med mig av två saker som jag tror att du missar om du inte gör den här prioriteringen. Två saker som är superviktiga i dina kundrelationer. Hoppas du blir inspirerad och att detta öppnar upp för dig att reflektera kring vad som passar dig.